Te koop: Vakantiehuis Bonte Pietenpad 128 9162 SE, Ballum

Verkocht

Verkocht

Op een rustige en beschutte hoekkavel van 928 m2 ligt op een glooiend terrein deze bijzondere recreatiewoning die zowel in totaal als in twee delen kan worden gebruikt. Samen op vakantie en toch apart met ieder zijn of haar privacy.

De oorspronkelijke woning is in 1966 gebouwd, in 1997 is de woning bijna volledig herbouwd en uitgebreid. Later zijn 12 zonnepanelen en 2 zonneboilers geïnstalleerd, waardoor het energieverbruik laag blijft.

Het gebied met vakantiewoningen grenst aan natuurgebied Roosdunen, waar veel kleine wandelpaadjes doorheen lopen die leiden naar de duinen en het strand.
Op het Ballumer strand is de natuur sterk in beweging: het groene strand rukt elk jaar een aantal meters op in oostelijke richting.
Er worden zeldzame strandbroeders aangetroffen, die een deel van het jaar met rust worden gelaten.
Door het Ballumer Bos lopen een aantal interessante wandelroutes, waaronder het zgn. “Krúmeltjesspoor” voor de kinderen.
Het historische dorp Ballum is in 5 fietsminuten bereikbaar.

De woning is als volgt ingedeeld:
Deel 1: entree in kamer met open keuken, badkamer v.v. toilet, wastafel en douche, tussenhal, slaapkamer, 2e slaapkamer met dakraam.
Vanuit de tussenhal is het tweede deel van de woning bereikbaar.
Deel 2: entree in de woonkamer met open keuken, aparte bijkeuken, slaapkamer met badkamer ensuite, v.v. douche, toilet en wastafel.

De recreatiewoningen bij Ballum liggen wel bij elkaar, maar vormen geen park. Iedere eigenaar is vrij om de woning volledig aan te wenden voor eigen gebruik of deze zelf te verhuren of te laten verhuren door een bedrijf naar eigen keuze.
De woning is gelegen op 928 m2 erfpachtgrond van de Hervormde Gemeente Ameland. De erfpacht loopt tot 31-12-2060 en bedraagt € 607,- per jaar.
In 2031,2041 en 2051 kan de erfpachtcanon nog met een bescheiden percentage worden verhoogd.

Vraagprijs: € 495.000,- k.k.

Overdracht

KoopprijsVerkocht
AanvaardingIn overleg

Oppervlaktes en inhoud

Perceel oppervlakte928 m2
Woonoppervlakte111 m2
Inhoud220 m3

Bouw

SoortBungalow
BouwvormBestaande bouw
Bouwjaar1966
Dak typeZadeldak
IsolatievormenDakisolatie, Muurisolatie
EnergielabelC

Indeling

Aantal verdiepingen1
Aantal kamers5
Aantal slaapkamers3
Aantal badkamers2

Locatie