Te koop: Vakantiehuis Bosrand 99 9164 LG, Buren

Verkocht

Verkocht

Recreatiewoning, in 1965 uitgebreid tot 80 m2 op een uniek en markant gelegen kavel van 1600 m2. Gelegen op de driesprong: Zwarteweg Nes, Zwarteweg Buren en Bosrand Buren.

Heel bijzonder is, dat de eerste eigenaar, die de kavel van de gemeente Ameland gekocht heeft in 1956, nu verkoopt. De woning is gedateerd, een renovatie of nieuwbouw ligt voor de hand.

De huidige woning is markant gelegen op het hoge duin als een soort uitkijkpost. “De Ruige Hoek” is dan ook een toepasselijke naam.

Op korte loopafstand ligt het Noordzeestrand aan je voeten. Altijd hoor je het aanruisende geluid van de branding, dat zo het ritme van je vakantiegevoel bepaalt. Het bos en de dorpen Buren en Nes zijn op enkele fietsminuten bereikbaar. De woning is ook een prachtige uitvalsbasis voor een langere fietstocht door de duinen, dwars door Natuurgebied “Het Oerd”.

De kavel heeft potentie voor nieuwbouw. Het bestemmingsplan staat een te bebouwen oppervlak toe van 120 m2 met een afwijking van 10% en een hoogte van 2 verdiepingen boven peil, waarbij je 25 meter afstand moet bewaren tot de buren.

De kavel is gelegen in de primaire zeewering van Ameland. Dat houdt onder meer in dat overleg moet worden gepleegd met Rijkswaterstaat waar het gaat om de mogelijkheid tot onderkeldering van een mogelijke nieuwe woning. Die vooruitzichten lijken gunstig, omdat de kelder wordt gesitueerd in het duin, dat zich in zijn geheel bevindt boven het peil van de weg.

Kortom: volop potentie op een zeer markante plek op Ameland.

Overdracht

KoopprijsVerkocht
AanvaardingIn overleg

Oppervlaktes en inhoud

Perceel oppervlakte1.600 m2
Woonoppervlakte80 m2
Inhoud200 m3

Bouw

SoortBungalow
BouwvormBestaande bouw
Dak typeZadeldak
EnergielabelD

Indeling

Aantal verdiepingen2
Aantal kamers5
Aantal slaapkamers4
Aantal badkamers1

Locatie