Te koop: Woonhuis Jan Jacobsweg 6 9161 BW, Hollum

Beschikbaar

€ 593.000,- k.k.

Aan de westelijke rand van Hollum ligt deze vrijstaande woning op een kavel van 595 m2 samen met een 3-persoons recreatiewoning. Op een aangrenzende kavel van ca. 320 m2 ligt een tweede 4-persoons recreatiewoning, die ook tot het geheel behoort.

De woning heeft op de benedenverdieping een woonkamer met ramen aan oost-, zuid- en westzijde, waardoor er de hele dag zon is. De dichte keuken is voorzien van inbouwapparatuur en heeft een kelder. Vanuit de ruime hal met vide zijn twee slaapkamers bereikbaar, waarvan één is voorzien van een douche. Aan de keuken grenst een ruime bijkeuken met wasmachineaansluiting en de HR CV ketel.

De trap in de hal geeft toegang tot de zeer ruime overloop van waaruit de badkamer bereikbaar is, die is voorzien van een douche, toilet en wastafelmeubel. De beide slaapkamers beschikken over veel bergruimte.

De beide recreatiewoningen zijn eenvoudig maar zeer geliefd bij de huurders die graag terugkomen. Voor de indelingen: zie plattegronden.

De huisvestingsverordening van de Gemeente Ameland is van toepassing. De WOZ-waarde per 01-01-2023 van de woning met de beide recreatiewoningen is € 593.000,- . Deze waarde ligt onder de grens van € 607.000,- waardoor deze woning uitsluitend verkocht kan worden aan kopers die economisch of maatschappelijk gebonden zijn aan Ameland, die de woning zelf zullen gaan bewonen. Het is niet mogelijk één van de recreatiewoningen af te splitsen van de hoofdwoning.

Vanaf 5 maart 2024 wordt de woning aangeboden voor de WOZ-waarde. Mocht het niet lukken in een periode van drie maanden een koper te vinden die economisch of maatschappelijk gebonden is, dan mag de woning daarna (vanaf 5 juni 2024) ook worden aangeboden aan belangstellenden die geen economische of maatschappelijke binding hebben met Ameland. In alle gevallen is permanente bewoning een verplichting.

Gunning voorbehouden.

Overdracht

Koopprijs€ 593.000,- k.k.
AanvaardingIn overleg

Oppervlaktes en inhoud

Perceel oppervlakte545 m2
Woonoppervlakte152 m2
Inhoud350 m3

Bouw

SoortEengezinswoning
BouwvormBestaande bouw
Bouwjaar1971
IsolatievormenDubbelglas, Geen isolatie
EnergielabelC

Indeling

Aantal verdiepingen2
Aantal kamers5
Aantal slaapkamers4
Aantal badkamers2

Locatie