Te koop: Woonhuis Kerkstraat 1 9163 HA, Nes

Beschikbaar

Prijs op aanvraag

Op een absoluut unieke toplocatie in het centrum van Nes staat dit in perfecte staat verkerende rijksmonument uit 1796.

Voor deze woning is geen economische of maatschappelijke binding vereist!

Uniek is de ligging aan enerzijds het levendige Kerkpleintje (ideaal voor een eventuele bedrijfsfunctie) en anderzijds optimaal woongenot met een mooie tuin grenzend aan het rustige plantsoen van de Torenhoogte met uitzicht op de fraaie dorpstoren van Nes uit 1664 .

De wat oudere Amelanders en toeristen kennen dit prachtige pand nog van de tijd dat Nienhuus hier zijn kruidenierswinkeltje in had gevestigd.

Het pand is recent verbouwd en verbeterd en verkeert in perfecte staat van onderhoud. De klassieke elementen zijn bewaard gebleven en zijn aangevuld met eigentijdse voorzieningen. Een genot om in te wonen en werken.

De huidige functie van het pand is woning met kantoor. De kantoorfunctie kan gewijzigd worden in een andere bedrijfsfunctie, appartement of in één enkele woonfunctie.
Wonen (en eventueel werken aan huis) op het prachtige eiland Ameland? Dit is uw unieke kans!

Er is een subsidieregeling van toepassing die 38% van de subsidiabele onderhoudskosten van rijksmonumenten vergoedt. Alhoewel een energielabel niet verplicht is voor rijksmonumenten, is vermeldenswaard dat het pand energielabel D heeft. Op de schaal van A t/m G is dat gemiddeld, maar voor een rijksmonument uitzonderlijk hoog.

Indeling: entree met toilet, meterkast, trapkast en kelder, toegang tot een kantoorkamer en met trapopgang naar een werkkamer.
Via een bedrijfskeukentje is de doorgang naar het woongedeelte met woonkamer, keuken, bijkeuken, berging en badkamer.
Verdieping woongedeelte: masterbedroom met whirlpool; slaapkamer met inloopdouche, wastafel en toilet

De huisvestingsverordening van de gemeente Ameland is van toepassing. De woning is bestemd voor permanente bewoning, maar er is geen maatschappelijke of economische binding vereist.

Vraagprijs: Op aanvraag

Leuk! Dit prachtige pand is ook RTL Wonen opgevallen, kopieer onderstaande URL www.rtlnieuws.nl/lifestyle/wonen/artikel/5433298/huis-te-koop-op-ameland-monumentaal-pand-energielabel-d

Overdracht

KoopprijsPrijs op aanvraag
AanvaardingIn overleg

Oppervlaktes en inhoud

Perceel oppervlakte280 m2
Woonoppervlakte145 m2
Inhoud530 m3

Bouw

SoortEengezinswoning
BouwvormBestaande bouw
Bouwjaar1796
Dak typeZadeldak
EnergielabelD

Indeling

Aantal verdiepingen2
Aantal kamers6
Aantal slaapkamers2
Aantal badkamers2

Locatie