Energielabels

ENERGIELABELS

Is uw huis Zuinig?

Als u uw huis gaat verkopen en een nieuw huis koopt, of wanneer u een nieuwe woning gaat huren of verhuren, dan krijgt u te maken met het energielabel. Het energielabel laat u zien hoe zuinig een huis is. Als koper of huurder hebt u recht op een energielabel. Als verkoper of verhuurder bent u dus ook verplicht om een geldig geregistreerd energielabel te hebben voor de woning. Is dat label er niet, dan riskeert de verkoper of verhuurder een boete.

Vanaf 1 januari 2021 gaat de aanvraag van het energielabel niet meer digitaal, maar moet u een afspraak maken met een gecertificeerde energieadviseur. De adviseur komt langs en inspecteert de woning. Op basis van kenmerken als isolatie, afmetingen, warmtebronnen en hoeveel energie de woning verbruikt, stelt hij het energielabel op. Vervolgens registreert hij het energielabel.

Makelaardij Ameland kan u hierbij van dienst zijn. Indien mogelijk plannen wij afspraken voor meerdere woningen op één dag op Ameland bij een gecertificeerd adviseur. Naast het gemak levert dit voor u ook een kostenvoordeel op.

Informeer naar de mogelijkheden.